15000 eura - jeftine montažne kuće
Ako sanjate o sopstvenoj kući ili vikendici, bilo u gradu ili na obali jezera daleko od gradske gužve, onda su montažne kuće način da brzo i jednostavno taj san ispunite. U zavisnosti od želja i potreba, veličine i rasporeda prostorija, kao i toga da li se montažne kuće i montažne vikendice isporučuju u sivoj fazi ili po sistemu ključ u ruke, zavisi i konačna cena. Ipak, ako raspolažete ograničenim budžetom, imajte u vidu da izgradnja montažnih kuća može biti izvodljiva i ako na raspolaganju imate samo 15.000 evra. Montažne kuće do 15000 evra predstavljaju investiciju koja će, ako ste ograničeni vremenom izgradnje i finansijskim resursima, omogućiti da izgradite dom ili vikendicu iz snova bez velikih troškova.

Za razliku od tradicionalne gradnje, koja može biti podložna kašnjenjima i nepredviđenim troškovima, prednost montažnih kuća ogleda se u tome što nude veću predvidljivost u pogledu troškova i rokova završetka. Ovo je posebno važno kako biste izbegli nepredviđene troškove, a brzina i efikasnost garantuje da ćete za iznos do 15.000 evra moći da dobijete kvalitetan i moderan dom.

Pre nego što krenete u realizaciju izgradnje montažne kuće

Prvi korak ka izgradnji montažne kuće je detaljno planiranje. Počnite sa definisanjem svojih potreba i želja. Odlučite koliko soba želite, koji tip kuhinje vam odgovara, kakvo će i koliko biti kupatila i koje dodatne prostorije su vam potrebne. Napravite skicu ili crtež kuće kako biste imali jasnu viziju onoga što želite da postignete. Kada imate jasnu viziju onoga što Vam je potrebno i šta želite, naš tim stručnjaka će odraditi projekat i dati detaljan proračun izgradnje montažne kuće. U skladu sa tim, dobićete uvid u materijale, način gradnje i moguće izmene kako biste se uklopili u unapred definisan budžet.

Izbor odgovarajuće kuće ili vikendice do 15.000 evra

Montažna kuća ili vikendica do 15.000 evra podrazumeva manje stambene objekte, koji se, potpuno funkcionalni uklapaju u Vaš budžet. Imajte u vidu da postoje različiti modeli montažnih kuća i vikendica i da se ovi, osnovni modeli jednostavnog dizajna karakterišu visokim stepenom funkcionalnosti i zadovoljavanju osnovnih životnih potreba. Zapamtite, što je manja montažna kuća ili montažna vikendica, to su i troškovi izgradnje manji.

Pronađite idealnu lokaciju za montažnu kuću iz snova

Izbor lokacije prilikom izgradnje montažnih kuća ima možda i najvažniju ulogu u definisanju ukupnih troškova gradnje. Ako nemate plac, odnosno zemljište za gradnju, imajte u vidu da kupovina zemljišta sa sobom nosi i određene dodatne troškove. Zato, ako želite jeftinije opcije, razmislite o kupovini zemljišta u ruralnim ili manje razvijenim oblastima ili čak i predgrađu, gde su cene niže. Takođe, obratite pažnju na dostupnost infrastrukture kao što su putevi, struja, voda i kanalizacija, jer dodatni radovi na povezivanju ovih usluga mogu povećati ukupne troškove.

Montažne kuće u sivoj fazi gradnje

Izgradnju montažne kuće i ukupne troškove možete finansijski uklapati u svoj budžet tako što ćete jedan deo radova preuzimati na sebe. Posebno, ako imate iskustva u građevinarstvu ili nekoj drugoj oblasti koja se odnosi na izvođenje unutrašnjih radova (moleraj, spušteni plafoni i sl.), uvek možete preuzeti deo poslova na sebe. Ovaj pristup može značajno smanjiti troškove izgradnje, ali zahteva vreme, trud i posvećenost. Isto tako, imajte u vidu da siva faza gradnje montažne kuće podrazumeva:

- Izradu spoljašnih i unutrašnjih zidova;
- Izradu krova;
- Postavljanje spoljašne stolarije;
- Postavljanje PVC grkljan creva za el. instalacije;
- Izrada demit fasade;
- Postavljanje oluka.

Jeftine montažne kuće, a vrhunska gradnja

Još jedno pitanje koje nam često postavljate jeste kako je moguće da montažne kuće budu tako jeftine i povoljne, a da budu tako kvalitetno odrađene. Suština je u reciklaži i korišćenju prirodnih materijala koji doprinose ne samo vizuelnom već i energetskom efektu. Izolacija zidova, krova i podova je ključna za smanjenje gubitka toplote i održavanje prijatne temperature u kući. Uz to, minimalizam koji se primenjuje u izgradnji montažnih kuća osnovni je princip ostvarivanja funkcionalnosti. Ukoliko kupujete montažnu kuću ili montažnu vikendicu u sivoj fazi, sasvim je sigurno da će cena biti daleko povoljnija (oko 400 evra po kvadratu), ali da ćete morati dodatno da se angažujete kako bi svoj novi dom doveli do savršenstva. Ako ipak nemate dovoljno vremena za to, sistem ključ u ruke predstavlja idealno rešenje koje po povoljnoj ceni omogućava da se odmah uselite i uživate u udobnosti svog novog doma (trebaće Vam oko 580 evra po kvadratu).

Prava firma za izgradnju montažnih kuća do 15.000 evra

Izgradnja montažne kuće do 15.000 evra je ostvariv cilj uz pažljivo planiranje i optimalno korišćenje resursa. Kroz pravilno odabran model, odgovarajuće materijale, minimalizaciju troškova i angažovanje u procesu gradnje, istovremeno i štedite i gradite. Mi smo tu da za Vas realizujemo izgradnju montažne kuće ili vikendice – od ideje preko projektovanja do konačne izgradnje. Imajte u vidu da je izgradnja montažnih kuća i vikendica daleko povoljnija opcija od tradicionalne gradnje, a sve prednosti njene izgradnje su na Vašoj strani.

Ukoliko ste definisali budžet od 15.000 evra za izgradnju montažne kuće ili vikendice, budite sigurni da ćete za taj novac dobiti savremeni dizajn, efikasnu izolaciju i funkcionalni raspored prostorija. Imajte u vidu da postoji mogućnost prilagođavanja enterijera i rasporeda prostorija Vašim željama. Uz brzu izgradnju, montažne kuće su useljive za samo nekoliko nedelja.